1 - 2
13 september 2015
18:00

Referat: Tullinge TP FK - Västerhaninge IF

Fruktansvärt viktig seger borta mot Tullinge vilket innebär att serien fortfarande lever.

Västerhaninge kom ut bäst och ägde spelet första trettio. Det skapades inte så jätte mycket chanser men Västerhaninge hade ett stort bollinnehav. I den 33:e tar Tullinge ledningen, ett misslyckat inlägg som seglar in otagbart för Thomas det kändes som att kom från ingenstans. Västerhaninge fortsatte att dominera halvleken ut trots det var ställningen 1-0 till Tullinge i paus.

I början av andra känns det som att Tullinge lyckas kväva Västerhaninges spel, och spelet jämnar ut sig. Robban kommer in istället för Franco. Hörna för Västerhaninge en kort sådan Nille trycker in bollen i boxen och där kommer Robban och styr in kvitteringen i den 64:e minuten. Västerhaninge hade nu flyttat upp två forward för att om möjligt skapa ännu mer chanser.
Fyra minuter senare, Cansu drar en stenhård diagonalare från sin högerkant över mot vänsterkanten där Robban kommer, får med sig bollen och iskallt rullar den förbi Tullinges målvakt.

Efter ledningsmålet drar sig Västerhaninge tillbaka för att bevaka ledningen. Tullinge skapar inte något farligt mer än på hörnorna då hjärtat var i halsgropen vid några tillfällen.

Stabilt spel sista tjugo gör att Västerhaninge kan vända hem med en trepoängare.

Ett diciplinerat Västerhaninge vinner matchen rättvist. Vi kan egentligen ge hela laget med beröm godkänt och lagets uppoffrande spel var kul att se. Nu är vi en poäng efter Tullinge och serien lever i allra högsta grad.